|   A   A   |
Dyslexie? Verander het lettertype
Home Voor jongeren Voor ouders / verzorgers Voor scholen Formulieren RBL Contact / hulp
leerlingen

Na het voortgezet onderwijs

Na het voortgezet onderwijs
Het vmbo is een voorbereiding op het middelbaar beroepsonderwijs, het mbo. Vanuit het vmbo moet je overstappen naar een vervolgopleiding. Maar dat blijkt in de praktijk niet altijd even gemakkelijk. Regelmatig 'struikelen' jongeren bij deze overstap. De kans om voortijdig schoolverlater te worden is dan groot. Om dit te voorkomen is het belangrijk om in gesprek te gaan met je decaan op het vmbo. Iedere school heeft minstens één decaan en die heeft inzicht in het proces van de overstap van vmbo naar mbo. Een decaan kent de leerlingen ook en kan daarom goed inschatten wat je het beste kunt doen of waarvoor je het beste kunt kiezen. Het is daarom verstandig om bij het doorstromen naar het mbo advies te vragen aan je decaan.

Voorlichtingsdagen
De meeste scholen organiseren voorlichtingsdagen, vaak zijn die in januari of februari. Houd dit in de gaten en laat je helpen bij je keuze. Pak elke kans!
Met een mbo-diploma op niveau 2, een havo-diploma of een vwo-diploma heb je je startkwalificatie behaald en wordt je niet meer benaderd door het RBL. Je kunt ervoor kiezen om te gaan werken of om een vervolgopleiding te volgen, bijvoorbeeld hoger beroepsonderwijs (hbo) of wetenschappelijk onderwijs (wo).

Print Friendly, PDF & Email

Voor jongeren
Voor ouders / verzorgers
Voor scholen

voor jongeren

Het RBL is er voor jou! Samen met je leerplichtconsulent bouw je een fundament voor een succesvolle toekomst.


Lees meer

voor ouders / verzorgers

Wij helpen u graag!
Een goede opleiding is de basis voor een goede toekomst van uw kind.


Lees meer

voor scholen

Onze medewerkers helpen u graag met het oplossen van verzuim.


Lees meer